Triennalekunstner 2019
Alexandra Kehayoglou (1981) kombinerer teppeformatet med skulptur og installasjon. Materialene er hovedsakelig restmaterialer fra Kehayoglou-familiens teppefabrikk, og disse utgjør trådene i monumentale ryer laget med håndtuftpistol. Verkene er tredimensjonale og taktile visualiseringer av landskap kunstneren har besøkt, ofte steder og natur som er ødelagt eller forandret for alltid.

Kehayoglou har kommende utstillinger ved Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum i New York og CUBE Design Museum i Kerkrade, og har tidligere blitt vist ved institusjoner som Textile Museum, Varese (Italia), Villa Datris, L’Isle sur la Sorgue, (Frankrike), National Gallery of Victoria, Melbourne (Australia) og Design Miami/Basel, Basel (Sveits). Hennes første store retrospektive utstilling vises ved El Museo Nacional de Arte Decorativo i hjembyen Buenos Aires i  2019.

I Hannah Ryggen Triennale vises serien Prayer Rugs,som i tillegg til flere små består av et stort, interaktivt teppe laget spesielt for triennalen.