(Italia, 1940-1994)

Her presenterer vi en ny kunstner i Hannah Ryggen Triennale 2019.Alighiero Fabrizio Boetti, kjent som Alighiero e Boetti, var en italiensk konseptkunstner. Hans mest kjente verksserie er «Mappa», bestående av en rekke broderte verdenskart laget over en periode på 23 år (1971-1994). Kartene er brodert av håndverkere i Afghanistan og Pakistan, og viser hvordan grenser flyttet seg, forsvant og oppsto i perioden.

Boetti var en del av viktige utstillinger som blant annet kurator Harald Szeemanns «Live in your Head. When Attitudes Become Form» i 1969, og hadde en rekke soloutstillinger i Italia og USA på 70-, 80- og 90-tallet. Siden har det vært laget store retrospektive utstillinger med Boettis kunst i blant annet Tate Modern i London og MoMA i New York. Hannah Ryggen Triennale låner et «Mappa» fra 1990 av Fondazione Alighiero Boetti i Roma.