Høsten 2016 viser Ørland Bjugn Kunstforening og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NKIM) viktige arbeider av seks internasjonale kunstnere, sammen med flere av Hannah Ryggens verk fra museets samling.
Det som nå er en triennale (tilbakevendende hvert tredje år) startet som en lokal biennale arrangert av Ørland-Bjugn Kunstforening i 2013. NKIM ble samarbeidspartner med kunstforeningen i 2014, og de to partene har sammen arbeidet frem mot Hannah Ryggen Triennale 2016, som nå finner sted på Ørland og i Trondheim i perioden 22.9 – 20.11. Gå ikke glipp av begivenheten!
Triennalen er en plattform som hvert tredje år vil fokusere på ulike sider av Ryggens kunstnerskap. Målet med årets Triennale er å sette fokus på dagsaktuelle, politiske problemstillinger. Med Hannah Ryggen som forbilde og hennes verk som bakteppe, trekker vi frem samtidskunstnere som jobber med tema knyttet til krig, konflikt og migrasjon. Der Hannah Ryggen dokumenterte personlige opplevelser av maktbruk og urettferdighet gjennom et langsomt og møysommelig håndverk, forholder dagens kunstnere seg til en verden der samtidsdokumentasjonen er umiddelbar, og hvor hver enkelt bearbeider og poster sine inntrykk og uttrykk via sosiale medier.
Gjennom utstillinger, foredrag, seminar og konserter, avholdes Hannah Ryggen Triennale 2016! Utstillende kunstnere er Jakup Ferri, Tamara Grcic, Mona Hatoum, Sejla Kameric, Hassan Khan, Laurent Mareschal – og Hannah Ryggen.