Foredrag Torsdag 23. mai 2019 kl. 18:00–20:00 Sted: Blackbox, Ørland Kultursenter

Karthistorien er full av grenser. Et fem tusen år gammelt sumerisk kart viser hvor grensene mellom ulike åkre går. Ikke sjelden har det vært mye diskusjon og uenighet om hvor grensene skal gå. Hvor grensen ble satt kunne, og kan det fremdeles i dag, skyldes enten uvitenhet, politiske ambisjoner eller allianseforhold. I dette foredraget vil Thomas Reinertsen Berg, forfatter av boken Verdensteater. Kartenes historie, se nærmere på grensers betydning og fortelle om arbeidet med grensen mellom Norge og Sverige på 1700-tallet.

Arrangementet inngår i programmet til Hannah Ryggen Triennale 2019: Nytt land, som arrangeres av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Ørland/Bjugn Kunstforening. Samarbeidet mellom Litteraturhuset i Trondheim, Ørland bibliotek og Hannah Ryggen Triennale er støttet av Fritt Ord.

Sted: Blackbox, Ørland Kultursenter

Inngang: 100.-/ 50.- (student).