Ørland Sparebanks kunststipend 2020.
Utstillingen åpner i september 2020 i Galleri Hans.

Maria Brinch (f. 1984) bor og arbeider i Oslo.
Maria vil vise arbeider der hun kombinerer fotografi og maleri i collage veggtepper som hun videre kobler til skulpturelle former i furu og smijern. Det fotografiske aspektet består av spontane mobiltelefonbilder fra hverdagslivet og iscenesatte tablåer, og skildrer både hennes og vår samtids digitale oppsamling av levd liv.

Maria er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og School of Visual Arts i New York. Hennes praksis tar opp i seg det sosiale aspektet ved håndverket, der utveksling av tradisjonskunnskap er en plattform for personlige fortellinger og politiske erfaringer på tvers av kulturer, ressurser og forutsetninger. De siste årene har Brinch samarbeidet med kunstnere i Yangon i Myanmar og Kampala i Uganda, hvor hun er engasjert i kvinnelige kunstnerskap. Arbeidene hennes har tidligere blitt vist ved Kunstnerforbundet (Oslo), Galleri LNM (Oslo), Myanmart Gallery (Yangon i Myanmar), HOT Sculpture Garden (Kampala i Uganda) og NADA Art Fair (New York). I juli åpner hun utstilling sammen med skulptør Lilian Nabulime ved Makerere Art Gallery i Kampala – en utstilling som deretter reiser til Entrée i 2020.