Tema for årets triennale er Anti-monument og er kuratert av Solveig Lønmo (NKIM). Visningssteder er Gråmølna (Trondheim), Hannah Ryggen-senteret og Austråttborgen (Ørland).

Ørland Bjugn kunstforening er vertskap for årets gjestekunstner som er Marthe Minde. Marte skal bo og arbeide på Ørland i mai.

Hannah Ryggen Triennale (HRT) er dedikert til den anerkjente vevkunstneren Hannah Ryggen (1894–1970). Her setter hennes arbeider i dialog med utvalgte samtidskunstneres praksis.

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er hovedarrangør av HRT, med det som er det største antall billedtepper av Hannah Ryggen i sin samling. Museet låner stadig ut verk til institusjoner verden over. I HRT hentes på sin side den internasjonale scenen «hjem» til Ryggen i Trøndelag.

Som den mest omfattende utgaven hittil, vil HRT 2022 bli en banebrytende satsning for regionen. I tillegg til Ørland/Bjugn Kunstforening, som er en samarbeidspartner siden 2016, samarbeider Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum nå med flere av Trondheims kunstinstitusjoner: Kunsthall Trondheim, Trondheim kunstmuseum og K-U-K Kjøpmannsgata Ung Kunst. Med utstillinger i Trondheim og på Ørland, der Ryggen levde og arbeidet størstedelen av sitt liv, løfter HRT frem svært spennende kunstnerskap fra den lokale så vel som den internasjonale samtidsarenaen.

Støttet av:
Norske Kunstforeninger
Fosenkraft