Hannah Ryggen Triennalen er en unik satsning på å vise internasjonal politisk samtidskunst sammen med en av de aller viktigste kunstnerne fra det 20. århundre, Hannah Ryggen (1894–1970). Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum har den største samlingen av Ryggens billedvev, og låner stadig vekk verk til institusjoner i utlandet. I Hannah Ryggen Triennale inviteres snarere den store verden «hjem» til Hannah Ryggen i Trøndelag. Her setter Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, i samarbeid med Ørland/Bjugn Kunstforening, Hannah Ryggen i kontekst med samfunnsengasjert samtidskunst fra den internasjonale scenen. Hannah Ryggen Triennale er en hyllest til hennes store kunstnerskap.

Triennale ble startet i 2013 av Ørland/Bjugn kunstforening (opprinnelig tenkt som en biennale), mens Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NKIM) gikk inn som samarbeidspartner og triennaleansvarlig fra 2014.

I nåværende form og omfang ble triennalen første gang arrangert i 2016. Triennalen skal også være en arena for formidling av ny forskning knyttet til Hannah Ryggens kunstnerskap. Triennalens vil også være synlig under bokmessen i Frankfurt 2019 Hannah Ryggen utstillingen blir hovedutstilling.

ÅPNING HANNAH RYGGEN TRIENNALE 2019: 2. (Trondheim) og 4.( Ørland) MAI

Sponsorer:
Norsk Kulturråd
Norske Kunstforeninger
Fosen Kraft